EN

Voor werkgevers


Rikx biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier MVO beleid uit te voeren of aan je SR-verplichting te voldoen door te investeren in projecten van sociaal ondernemers. Hiermee voldoe je niet alleen aan je SR-verplichting, maar maak je ook nog eens gegarandeerd impact.

Hoe werkt het?

Op deze website kun je vanuit je SR-budget investeren in één of meerdere van de deelnemende initiatieven. Al deze initiatieven zijn getoetst en maken gegarandeerd impact voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met jouw investering maak je dit dus ook mogelijk.  

De route is eenvoudig en vraagt een minimale inzet qua tijd. Neem een kijkje op de projectpagina en kies bij welke sociaal ondernemers je rikxen wilt kopen. Je ontvangt een factuur per mail en zodra die is betaald, krijg je een certificaat. Met dit certificaat als bewijs kun je het bedrag laten afboeken van je SR-budget.

Er zijn afspraken gemaakt met het WSPR over voorwaarden en bedragen die mogen worden afgeboekt van het SR-budget in relatie tot de investering in Rikx. Wel adviseren wij om op voorhand overleg te hebben met de accountmanager bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond (WSPR), zodat de investering afgeboekt kan worden van uw SR-budget.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. 

Support projecten met
gegarandeerd impact