EN

Voor sociaal ondernemers


Wij zien in sociaal ondernemers de helden van nu. Zij staan voor het nieuwe ondernemen, waarbij winst maken én goed doen hand in hand gaan. Feitelijk is het niet nieuw, want het gebeurt al langere tijd. Maar de afgelopen jaren is deze manier van ondernemen meer en beter in het daglicht komen te staan. Nu is het tijd om door te pakken. Rikx helpt daarbij. 

Ruimte om te groeien

De bij Rikx aangesloten sociaal ondernemers zijn gericht op het betrekken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rikx draagt bij aan de ontwikkeling van deze sociaal ondernemers en uiteindelijk dus ook aan de stad en haar inwoners. 

Met een innovatieve waarderingsmethode maakt Rikx maakt de impact die een sociaal ondernemer inzichtelijk en verhandelbaar. Hierdoor ontstaat er ruimte om echt te ondernemen, te innoveren, groeien en nieuwe plannen te ontwikkelen. Via Rikx kunnen bedrijven met een MVO beleid of SR-verplichting financieel bijdragen in de realisatie van deze nieuwe plannen. Dat dit gepaard gaat met het creëren van banen en kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt klinkt bijna onwerkelijk, maar zo werkt het wel. Het is gegarandeerd impact.

Wil je weten wat Rikx voor jou als sociaal ondernemer kan betekenen? Neem contact met ons op!


Bekijk projecten met
gegarandeerd impact