EN

Voor impact overheden

Samen meer impact met Rikx

Rikx ondersteunt impact makers die zich inzetten voor een sterke, sociale stad waarin iedereen mee kan doen. Dit is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Op dit moment zijn er anderhalf miljoen mensen in Nederland die worden belemmerd door werkloosheid, armoede, of eenzaamheid.

Na een succesvolle start en het winnen van de Bloomberg Philanthropies Award zijn we hard aan het werk om verder te bouwen en nog veel meer impact te maken. Op ons online platform kan er geïnvesteerd worden in de meest impactvolle ondernemers van dit moment. Rikx heeft namelijk een methodiek ontwikkeld die de impact meet van deze bedrijven. Zo weet je als impact investeerder dat je bijdrage goed terecht komt!

In Rotterdam heeft Rikx al verschillende mooie projecten van impact makers versterkt. Inmiddels is er al meer dan €500.000 geïnvesteerd in meer dan 40 impact projecten. Dit heeft onder andere geleid tot nieuwe uitstroom naar werk, diploma’s, stages en een hele hoop skillontwikkeling. Ook andere gemeenten zien de kracht van Rikx en kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan. Door de samenwerkingen uit te breiden naar de rest van het land kunnen we samen nog meer impact maken, want iedereen, waar dan ook in Nederland, verdient het om mee te doen in onze maatschappij. Doet uw gemeente al mee?

Wilt u meer weten over Rikx, de impact makers of over hoe het precies werkt? Neem dan contact met ons op.