EN

Voor impact makers

Maak nog meer impact met Rikx

Rikx ondersteunt impact makers die zich inzetten voor een sterke, sociale stad waarin iedereen mee kan doen. Die talent zien en dat helpen groeien. Die drempels wegnemen en ruimte maken voor een volgende stap. Die zich inzetten voor een Rotterdam waar iedereen onderdeel van is.

Rikx helpt impact makers groeien door ze te koppelen aan betrokken bedrijven. Op ons online platform kan er geïnvesteerd worden in de meest impactvolle ondernemers van dit moment. Rikx heeft namelijk een methodiek ontwikkeld die de impact meet van deze bedrijven. Zo kunnen we goed inschatten hoeveel impact een ondernemer kan maken met een investering.

Ben jij een ondernemer die nog veel meer impact wil maken in het leven van Rotterdammers? Neem dan nu contact met ons op!

Ik ben een sociaal ondernemer met een plan, wat moet ik doen?

Stuur bij interesse een mail naar projecten@rikxplatform.nl, dan kunnen we je op de hoogte houden van ontwikkelingen. Bij het openen van een nieuwe ronde is het mogelijk om een projectplan via een formulier in te dienen. In dit formulier is geformuleerd aan welke eisen het projectplan dient te voldoen. Na een bepaalde periode zal het formulier sluiten en gaat het expertteam aan de slag met de waardering van de projecten. Lees hierover meer in een van de andere FAQ’s. 

Na de waardering wordt bekendgemaakt welke impact makers mee mogen doen aan de ronde en dus welke projecten er op het Rikx platform geplaatst zullen worden. Team Rikx zorgt voor de nodige ondersteuning en contactmomenten tijdens de ronde. Ook van de impact makers wordt inzet verwacht gedurende de loop van de ronde waar een deelnemer aan deelneemt, om de aandacht voor Rikx en voor zichzelf te vergroten. Denk hierbij aan het voorbereiden, ontvangen en begeleiden van een fotograaf op locatie (gefaciliteerd door Rikx); actief meedenken en meedoen in het benaderen van potentiële impact investeerders; het voorzien van beeldmateriaal en tekstmateriaal omtrent het project; en overige nader te bepalen inspanningen. Lees hierover meer in onze Algemene Voorwaarden

Wanneer de drempelwaarde van het project wordt behaald gedurende de loop van de ronde, wordt het geld uitgekeerd en kan het project worden gestart. Ook hierover is nauw contact met team Rikx.