EN

Voor impact investeerders

Maak impact met Rikx

Rotterdam is hard aan het groeien maar heeft ook te maken met grote uitdagingen. Er zijn helaas nog altijd mensen die worden belemmerd door werkloosheid, armoede en eenzaamheid. Gelukkig zijn er ook veel betrokken impact ondernemers die zich hard maken om deze mensen een waardige plek te geven in de maatschappij. Die talent zien en dat helpen groeien. Die drempels wegnemen en ruimte maken voor een volgende stap. Die zich inzetten voor een Rotterdam waar iedereen onderdeel van is. Om echt het verschil te kunnen maken moeten deze ondernemers kunnen groeien. En daar zijn financiële middelen voor nodig.

Hoe werkt het?

Rikx helpt deze impact makers te groeien door ze te koppelen aan betrokken bedrijven. Via ons online platform krijg je de kans om te investeren in de meest impactvolle ondernemers van dit moment. Rikx heeft namelijk een methodiek ontwikkeld waarmee de impact van deze bedrijven gemeten wordt. Hierdoor weet je als impact investeerder dat je bijdrage goed terechtkomt! Dus of je nou je social return opgave wilt invullen, je MVO-ambitie wilt uitdragen of dat je jouw maatschappelijke bijdrage aan de stad wilt leveren: met Rikx maak je gegarandeerd impact in het leven van je mede-Rotterdammers! 

Neem een kijkje op de projecten pagina en investeer in de impact maker die bij jou past! Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Een investering doen, hoe ziet dit proces eruit?

Selecteer in het projectenoverzicht een project naar keuze en klik op “Investeer Rikx”. In het nieuwe scherm kan je aangeven hoeveel Rikx je in het project wilt investeren en enkele gegevens achterlaten. Team Rikx ontvangt deze investeringsaanvraag en stuurt een bevestiging met daarin het verzoek akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en de bedrijfsgegevens in te vullen via een formulier. Op basis van deze gegevens wordt een kwitantie opgestuurd naar de investeerder. Wanneer wij het bedrag ontvangen hebben, stellen wij een certificaat als bewijs van betaling op en sturen we dit elektronisch toe. 

Ik heb een social return opgave, hoe werkt dit dan met Rikx?

Heb je een opdracht gegund gekregen van een gemeente in de regio Rijnmond? Dan vraagt de gemeente je om je in te zetten voor kwetsbare groepen in de stad of de regio. Dat noemen we een social return (SR) opgave. Het doel van social return is het bieden van kansen aan mensen die net wat meer hulp nodig hebben bij het vinden van een baan. Met Rikx kan (een deel van) de SR-opgave ingevuld worden. Vraag ernaar bij de accountmanager van het WSP Rijnmond, die je begeleidt bij het invullen van je SR-opgave.

Via het online platform van Rikx krijg je de kans om te investeren in de meest impactvolle ondernemers van dit moment. Na het daadwerkelijk betalen van de investering, volgt het certificaat vanuit Rikx. Dit certificaat kan geüpload worden in WIZZR, het social return registratiesysteem van WSP Rijnmond en geldt dus als invulling van de SR-opgave. 

Er zijn specifieke regels omtrent het maximale investeringsbedrag in Rikx:

  • Indien je een social return opgave hebt tot €10.000,-, kan 100% van dat bedrag geïnvesteerd worden in Rikx.

  • Indien je een social return opgave hebt boven de €10.000,-, kan maximaal 25% van de totale social return opgave geïnvesteerd worden in Rikx.

Heb je vragen over je social return opgave of vragen naar aanleiding van deze voorwaarden? Neem dan contact op met uw accountmanager van WSP Rijnmond. 

Ik heb géén social return opgave, kan ik dat ook wat met Rikx?

Uiteraard. We vernemen dat steeds meer bedrijven graag op maatschappelijk vlak iets terug willen doen voor de stad waar ze hun geld verdienen. Rikx biedt hiervoor een veilige investering in projecten die lokaal impact maken op het menselijk vlak. Door de meting op voorhand, de matching aan projecten naar je eigen voorkeur en de monitoring van de projecten, weet je zeker dat je investering goed wordt besteed. Heb je interesse om partner te worden van Rikx, neem dan contact met ons op en vraag naar ons partnerprogramma via info@rikxplatform.nl

Investeer in de lokale samenleving, kies voor Rikx. Investeer in onze impact makers

Bekijk onderstaande video, als je meer wilt weten over social return in Rotterdam Rijnmond:

04-09-2023

Social return, wat is dat?

Het doel van social return is het bieden van kansen aan mensen die net wat meer hulp nodig hebben bij het vinden van een baan. Door te investeren in Rikx, kan je jouw social return opgave invullen en een verschil maken.