EN

Nieuwe Banen: Het creëren van werkfitte talenten voor technische branches

Stichting Nieuwe Banen maakt onderdeel uit van de media pakketten campagne van Rikx. Meer lezen over deze campagne en wat dit voor jou kan betekenen? Lees hier meer!

Nieuwe Banen is een kleine flexibele organisatie die verschillende stakeholders met elkaar verbindt met als doel de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen. Door middel van leerwerktrajecten worden mensen, die voorheen aan de kant stonden, klaargestoomd in samenspraak met de werkgever voor een lastig te vervullen vacature. Tot nu toe ligt de focus op de bouwsector aangezien de vraag hier het grootst is en de drempels het laagst.

 • Aantal deelnemers: 30

 • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

 • Methode: betaald werk; begeleiding

 • Sector: vakmanschap; bouw

Projectomschrijving

Nieuwe Banen: Het creëren van werkfitte talenten voor technische branches

Nieuwe Banen streeft ernaar om jongeren die enthousiast zijn om aan de slag te gaan, binnen slechts 6 weken werkfit te maken. Hiermee dragen we bij aan het vervullen van uitdagende vacatures in technische branches, zoals installatietechniek en vastgoedonderhoud. Ons programma omvat niet alleen begeleiding, maar biedt ook inkomenszekerheid, aangezien de deelnemers vanaf het begin een passend salaris ontvangen.

Hoe werkt het? In 4 stappen.
Nieuwe Banen is een Social Enterprise. Wij richten ons op het maken van maatschappelijke impact, samen met ondernemers die dit ook willen. We doen dat door begeleiding en opleiding van mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Want wij vinden het gek dat mensen aan de kant blijven staan met deze krapte op de arbeidsmarkt.

Stappenplan Nieuwe Banen in het kort: 

 1. Werving: Zodra werkgevers minimaal 6 vacatures bij ons aanmelden, starten we met werven via ons netwerk in de wijken. Op deze manier bereiken we gemotiveerde kandidaten.

 2. Speeddates: Werkgevers ontmoeten de aangemelde kandidaten tijdens informele speeddates. We stellen korte profielen op, zodat werkgevers weten met wie ze te maken hebben.

 3. Matches en opleiding: Werkgevers kiezen welke kandidaten het beste passen bij hun bedrijf. De kandidaten treden in dienst bij de werkgever of bij stichting Nieuwe Banen. Daarna starten ze met een opleiding bij een vakopleiding en ontvangen ze begeleiding van onze coaches.

 4. Werken en leren: Na de opleiding gaan de kandidaten aan de slag bij de werkgever. Onze coaches blijven hen ten minste 6 maanden (en maximaal 1 jaar) begeleiden.


Voorbeeld Uit De Praktijk

Hieronder lees je het verhaal van hulpmonteur Felicia, deelnemer aan het project van Stichting Nieuwe Banen:

"Een vriend van mij kwam zelf bij Nieuwe Banen terecht en heeft mij ook enthousiast gemaakt. Half maart mocht ik meedoen aan een sollicitatiedag vol speeddates met allerlei bedrijven. Eerst ging ik drie dagen per week naar een opleiding. Mijn leraar daar zei dat hij zag dat ik het leuk vind en het snel oppakte. Ik had nog nooit iets gedaan met installatiewerk, maar ik wist wel dat ik iets in de techniek wilde. 

Nog tijdens de opleiding werd ik al gebeld dat een werkgever een gesprek met mij wilde. Ik heb verteld dat ik het heel graag wilde en hij was heel geïnteresseerd. Ik heb zelfs direct een contract gekregen voor 36 uur en later 40 uur, helemaal officieel, inclusief een echt salaris en vakantiedagen. Hiermee is echt iets moois in mijn leven gekomen en daar ga ik honderd procent voor."

Een Bijzonder Aanbod

Als je meer dan 116 Rikx investeert in Nieuwe Banen, ontvang je een bijzonder aanbod van impact maker Nieuwe Banen zelf: "Een wandeling door Rotterdam Zuid met maximaal 6 mensen langs de verborgen parels van Zuid. We dompelen je onder in de 145 culturen en laten je de mooie plekken zien die je zullen inspireren. Inclusief wereld-lunch door de moeders van Rotterdam Zuid!"

Nieuw bij Rikx: investeer in Stichting Nieuwe Banen en ontvang een media pakket!

 1. Klik op “Investeer Rikx” en vul een bedrag naar keuze in. 
 2. Afhankelijk van de hoogte van de investering, valt deze binnen een van de media pakketten.
 3. Vul de contactgegevens in en je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag, wij nemen daarna contact met je op.

Aantal Rikx

1163 Rikx
1163
1558

minimaal nodig voor start

1163

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker Nieuwe Banen? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl 

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Inzetten sociaal netwerk


Stichting Nieuwe Banen | Afgerond

Stichting Nieuwe Banen

 • 01-01-2024
 • 12 maanden

1163 1558
Op dit moment is investeren niet mogelijk