EN

Nieuwe werkers staan klaar!

Nieuwe Banen is een kleine flexibele organisatie die verschillende stakeholders met elkaar verbindt met als doel de mismatch op de arbeidsmarkt op te lossen. Door middel van leerwerktrajecten worden mensen die voorheen aan de kant stonden klaargestoomd in samenspraak met de werkgever voor een lastig te vervullen vacature. Tot nu toe ligt de focus op de bouwsector aangezien de vraag hier het grootst is en de drempels het laagst.

Projectomschrijving

  • Aantal deelnemers: 30

  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: betaald werk; begeleiding

  • Sector: vakmanschap; bouw


Nieuwe Banen maakt jongeren die graag aan de slag willen in 6 weken werkfit. Zo vervullen we lastig vervulbare vacatures in technische branches zoals installatietechniek en vastgoedonderhoud. We bieden jonge talenten begeleiding en inkomenszekerheid want ze krijgen gelijk salaris.

Hoe werkt het? In 4 stappen.
Nieuwe Banen is een Social Enterprise. Wij richten ons op het maken van maatschappelijke impact, samen met ondernemers die dit ook willen. We doen dat door begeleiding en opleiding van mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Want wij vinden het gek dat mensen aan de kant blijven staan met deze krapte op de arbeidsmarkt.

We werken met vier concrete stappen:

Stap 1. Werving
Zodra er bij één of meerdere werkgevers samen minimaal 6 vacatures bij ons zijn aangemeld, starten we de werving van kandidaten. Dit noemen we ‘warme werving’ want we werven via het netwerk in de wijken. Zo bereiken we gemotiveerde mensen.

Stap 2. Speeddates
We organiseren een speeddate dag waar de werkgevers kennis kunnen maken met de kandidaten die zich hebben aangemeld bij Nieuwe Banen. Informeel zodat iedereen op zijn gemak is. We stellen een kort profiel op van de kandidaten zodat werkgevers weten wie ze gaan ontmoeten.

Stap 3. Matches en start opleiding kandidaten
De dag na de speeddates maken de werkgevers een keuze welke kandidaat het beste past bij welk bedrijf. De medewerkers treden in dienst bij de werkgever of komen eerst in dienst bij stichting Nieuwe Banen. De week daarna starten de kandidaten met de opleiding bij de vakopleiding (3 dagen per week) en 2 dagen in de wijk besteden onze eigen coaches aandacht aan financiën, gezondheid en andere mogelijk drempels om duurzaam te gaan werken.

Stap 4. Werken en leren
Na de opleiding gaan de kandidaten aan de slag bij de werkgever en begeleiden de coaches van Nieuwe Banen de kandidaten nog minimaal 6 maanden (en maximaal 1 jaar).

Wij meten onze Impact
Met onderzoeksinstituut Drift (verbonden aan de Erasmus Universiteit) meten we onze maatschappelijke impact. Ons uiteindelijke doel is mensen structurele inkomenszekerheid te bieden. Om gedurende het traject impact te meten vragen we onze deelnemers of ze een verbetering ervaren op diverse onderwerpen zoals ‘meer kansen op werk’, of ‘verbetering in de situaties thuis’.

Aantal Rikx

46 Rikx
46
1558

minimaal nodig voor start

1163

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Inzetten sociaal netwerk


Stichting Nieuwe Banen

  • 01-06-2023
  • 12 maanden