EN

De Beroepentuin: Klaarstomen voor de energietransitie en carrièremogelijkheden

News flash: 💥 De Beroepentuin bereikt het minimale benodigde bedrag in Rikx en het project kan dus gaan beginnen!

🤝 Stichting Rikx wilt het team van De Beroepentuin graag feliciteren en dank betuigen aan alle impact investeerders die dit project financieel hebben ondersteund. Door hun investeringen kan er een positieve en gegarandeerde impact gemaakt worden in Rotterdam! 

Het blijft mogelijk om te investeren in het project van de Beroepentuin. Ook al is de drempelwaarde (de kostprijs) van het project behaald, hier stopt de verkoop van Rikx echter niet. De overige Rikx die worden verkocht betreft de overwaarde, het positieve verschil tussen de kosten en de uiteindelijke geschatte maatschappelijke waarde van het project. De impact maker mag deze overwaarde behouden en zij hebben de volledige vrijheid om te bepalen hoe zij deze overwaarde willen besteden binnen hun organisatie. 

Dit kan betekenen dat ze het geld investeren in de groei van hun huidige project, verdere ontwikkeling van hun organisatie, of zelfs het opzetten van nieuwe initiatieven. Deze flexibiliteit biedt impact makers de mogelijkheid om op een duurzame en innovatieve manier te opereren en maatschappelijke impact te blijven genereren.


Bij De Beroepentuin hebben we een unieke aanpak om kandidaten in een kort tijdsbestek de basisvaardigheden bij te brengen die essentieel zijn voor de energietransitie en de bijbehorende beroepen. Ons doel is om kandidaten snel en effectief voor te bereiden, zodat ze vervolgens succesvol kunnen uitstromen naar werk in deze groeiende sector.

Na het succesvol doorlopen van ons programma zijn onze kandidaten klaar om de volgende stap te zetten naar een veelbelovende carrière in de energietransitie. We streven naar duurzame plaatsing in werk voor al onze kandidaten, waarbij we nauw samenwerken met werkgevers in de sector om de juiste match te maken.

Bij De Beroepentuin geloven we dat iedereen de kans verdient om mee te doen aan de energietransitie en de bijbehorende beroepen. We zijn vastbesloten om kandidaten snel en efficiënt voor te bereiden op deze sector, zodat ze kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

  • Aantal deelnemers: 10

  • Deelnemers: inwoners van Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: opleiding

  • Sector: vakmanschap; bouw; techniek; energietransitie

Projectomschrijving

De Beroepentuin: Klaarstomen voor de energietransitie en carrièremogelijkheden

Bij De Beroepentuin zetten we ons in om 10 kandidaten met een aanzienlijke afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle opleiding te bieden op MBO1 niveau, met als doel hun kansen op betaald werk of vervolgstudie op MBO niveau 2 te vergroten.

Onze kandidaten zijn diverse groepen met multi problematiek, waaronder ex-gedetineerden, statushouders en langdurige bijstandsontvangers. We bieden hen een intensief traject van ongeveer 12 weken, waarin ze een certificaat op MBO 1 niveau en een VCA-diploma behalen.

Hoe gaat dat?

Naast de vakinhoudelijke opleiding worden onze kandidaten intensief begeleid door onze coaches op het gebied van werknemersvaardigheden, sociale vaardigheden, samenwerking en zelfsturing. Zowel individuele als groepsbegeleiding komen aan bod. We besteden aandacht aan diverse onderwerpen, zoals taalvaardigheid, schuldenbeheer, budgettering, communicatievaardigheden, conflictbeheersing, werknemersvaardigheden en het begrijpen van het Nederlandse/Rotterdamse systeem en de relevante instanties, zodat ze zelfstandig hun weg kunnen vinden.

Om de kans op succes te vergroten, beginnen de kandidaten de eerste twee weken met een oriëntatiefase, waarin ze verschillende beroepen die wij aanbieden kunnen uitproberen. Op deze manier kunnen ze de juiste keuze maken en kunnen onze leermeesters een goede inschatting maken van de geschiktheid van de kandidaat voor het gewenste beroep.

Bij De Beroepentuin geloven we in het doen wat je zegt en het zeggen wat je doet. We zetten ons in om onze beloften waar te maken en de kandidaten te ondersteunen bij het creëren van nieuwe kansen en een positieve toekomst.

📸 door Michelle Urbiztondo

Aantal Rikx

1152 Rikx
1152
1161

minimaal nodig voor start

1140

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker De Beroepentuin? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Wegnemen belemmeringen

Stimuleren motivatie


De Beroepentuin | Afgerond

De Beroepentuin

  • 01-09-2023
  • 12 maanden

1152 1161
Op dit moment is investeren niet mogelijk