EN

Een boost in de ontwikkeling van kwetsbare Rotterdamse jongeren

Netwerk Nieuw Rotterdam is een jongeren organisatie die zich inzet om kwetsbare jongeren een plek te geven waar ze vrienden maken, zichzelf ontwikkelen én zich inzetten voor anderen. Zo dragen wij bij aan het zelfvertrouwen van jongeren én helpen we hen met het verkrijgen van een sterkere positie in de samenleving.

Netwerk Nieuw Rotterdam bestaat nu vijf jaar, en in deze periode hebben al meer dan 2000 jongeren deelgenomen aan onze programma's.

Projectomschrijving

  • Aantal deelnemers: 150

  • Deelnemers: jongeren

  • Methode: opleidingen

  • Sector: ondernemerschap


Voor kwetsbare Rotterdamse jongeren tussen de 16 en 27 jaar willen wij in 2023 16 trainingen organiseren. Deze trainingen gaan o.a. over: omgaan met geld, communicatievaardigheden, en timemanagement. De trainingen helpen jongeren bij hun persoonlijke ontwikkeling, versterken hun sociale vaardigheden en helpen hen bij het maken van een juiste studie- of beroepskeuze. 

In Rotterdam wonen ongeveer 125.000 jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud. Hiervan zijn er zo’n 25.000 kwetsbaar. Dit zijn jongeren die een opleiding volgen op een niveau lager dan mbo-3, of die in het praktijkonderwijs of in cluster 4 van het speciaal voortgezet onderwijs. Daarbij horen ook de jongeren die geen onderwijs volgen én geen werk hebben. 

Voor deze kwetsbare jongeren zijn wij een plek waar ze vrienden maken, zichzelf ontwikkelen én zich inzetten voor anderen. De activiteiten die wij hen aanbieden zorgen ervoor dat zij nieuwe vaardigheden opdoen en een boost in hun zelfvertrouwen krijgen, waardoor ze sterker in de samenleving zullen staan. 

Aantal Rikx

30 Rikx
30
1072

minimaal nodig voor start

365

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Wegnemen belemmeringen

Stimuleren motivatie


Netwerk Nieuw Rotterdam

  • 01-06-2023
  • 12 maanden