EN

CurrentWerkt: Duurzame re-integratie en digitale empowerment

Current is meer dan alleen een uitzendbureau; het combineert commerciële belangen met maatschappelijke idealen. Ons unieke 'one-stop-principe' is gericht op het bevorderen van duurzame re-integratie van ex-gedetineerden en het streven naar het meest effectieve re-integratiebedrijf dat recidive vermindert.

Door deze aanpak dragen we niet alleen bij aan de persoonlijke groei van ex-gedetineerden, maar ook aan een aanzienlijke verlaging van uitkerings- en recidivekosten. We zijn trots op onze prestaties: in de eerste helft van 2022 hebben we al 107 kandidaten succesvol en op duurzame wijze kunnen plaatsen!

  • Aantal deelnemers: 25

  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: begeleiding; betaald werk

  • Sector: vakmanschap

Projectomschrijving

CurrentWerkt: Duurzame re-integratie en digitale empowerment

CurrentWerkt heeft een uniek project opgezet om mensen vanaf 18 jaar te benaderen en te begeleiden in hun re-integratieproces. Via samenwerkingen met P.I.'s, Reclassering, Gemeentes en MBO-opleidingen identificeren we potentiële deelnemers voor het Current-traject. 

Hoe werkt het en wat is het doel?

Bij de start van het traject worden de deelnemers toegewezen aan een coach, die zelf ervaringsdeskundig is en begrijpt welke drempels er kunnen zijn. Naast coaching bieden we ook opleidingen en trainingen aan. In de beginfase worden de kandidaten geplaatst in een grote loods waar ze kunnen werken aan hun arbeidsvaardigheden. Zodra ze klaar zijn om aan het werk te gaan, stellen we hen voor aan potentiële werkgevers uit ons netwerk. Op deze manier kunnen werkgevers niet alleen vacatures invullen, maar ook voldoen aan hun SROI-verplichtingen.

Om de kandidaten verder te ondersteunen bij hun re-integratie, willen we een training digitale vaardigheden aanbieden. Veel van onze kandidaten ervaren weerstand tegen digitale processen die tegenwoordig essentieel zijn in onze samenleving. Daarom willen we hen een basistraining bieden om hen te helpen bij het begrijpen en navigeren van digitale loketten en andere online tools. Deze aanpak verbetert zelfbeeld en leidt tot meetbare veranderingen op gebieden zoals gezondheid, werknemersvaardigheden, arbeidsmarkt, financiën en welzijn.

📸 door Michelle Urbiztondo

Aantal Rikx

220 Rikx
220
2326

minimaal nodig voor start

977

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker CurrentWerkt? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Inzetten sociaal netwerk


CurrentWerkt!

  • 01-09-2023
  • 3 maanden