EN

De Bouwerswerkplaats: Bouwen aan kansen en perspectief in de bouwsector

News flash: 💥 De Bouwerswerkplaats bereikt het minimale benodigde bedrag in Rikx en het project kan dus gaan beginnen!

🤝 Stichting Rikx wilt het team van De Bouwerswerkplaats graag feliciteren en dank betuigen aan alle impact investeerders die dit project financieel hebben ondersteund. Door hun investeringen kan er een positieve en gegarandeerde impact gemaakt worden in Rotterdam! 

Het blijft mogelijk om te investeren in het project van de Bouwerswerkplaats. Ook al is de drempelwaarde (de kostprijs) van het project behaald, hier stopt de verkoop van Rikx echter niet. De overige Rikx die worden verkocht betreft de overwaarde, het positieve verschil tussen de kosten en de uiteindelijke geschatte maatschappelijke waarde van het project. De impact maker mag deze overwaarde behouden en zij hebben de volledige vrijheid om te bepalen hoe zij deze overwaarde willen besteden binnen hun organisatie. 

Dit kan betekenen dat ze het geld investeren in de groei van hun huidige project, verdere ontwikkeling van hun organisatie, of zelfs het opzetten van nieuwe initiatieven. Deze flexibiliteit biedt impact makers de mogelijkheid om op een duurzame en innovatieve manier te opereren en maatschappelijke impact te blijven genereren.


Stichting Wij Zijn Rotterdam is toegewijd aan het bevorderen van werkgelegenheid, het creëren van opleidingsmogelijkheden en het versterken van sociale cohesie. We realiseren dit door het opzetten van (leermeester-gezel) werkplaatsen in wijken die extra aandacht verdienen binnen de gemeente Rotterdam.

Binnen onze Bouwerswerkplaats bieden we opleidingsmogelijkheden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de bouwsector. Hier krijgen zij de kans om een vakopleiding te volgen en hun vaardigheden te ontwikkelen. We streven ernaar om hun kansen op duurzame werkgelegenheid te vergroten en hun betrokkenheid bij de samenleving te versterken.

Bij Wij Zijn Rotterdam geloven we dat door te investeren in werkgelegenheid, opleiding en sociale cohesie, we een positieve impact kunnen hebben op individuen en gemeenschappen. We zijn vastbesloten om een verschil te maken en een solide basis te leggen voor een betere toekomst in Rotterdam.

  • Aantal deelnemers: 24

  • Deelnemers: inwoners van Rotterdam met een kwetsbare arbeidsmarktpositie

  • Methode: opleiding

  • Sector: vakmanschap; bouw

Projectomschrijving

De Bouwerswerkplaats: Bouwen aan kansen en perspectief in de bouwsector

In Rotterdam wordt er altijd gebouwd, zowel aan grote als kleine projecten. Naast nieuwbouw is er ook veel vraag naar renovatie en verbouwing van gebouwen en woningen, om ze aan te passen aan de huidige behoeften of nieuwe bestemmingen. Wij Zijn Rotterdam werkt samen met de Bouwerswerkplaats aan een meer betrokken en gezonde samenleving, waarbij we rekening houden met kwetsbare groepen die anders gemakkelijk worden buitengesloten.

Wij Zijn Rotterdam gelooft in praktijkgericht onderwijs, omdat veel mensen niet geschikt zijn voor traditioneel schoolonderwijs. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die net nieuw zijn in Nederland, sociaal of intellectueel beperkt zijn, een strafblad hebben of herstellen van verslaving, dak- of thuisloos zijn, of jongeren met een taakstraf.

Hoe werkt het?

Via het leermeester-gezel-systeem worden deze mensen opgeleid in verschillende disciplines in de bouw. Ze volgen een praktijkgerichte opleiding gecombineerd met een betaald jaarcontract. Sommige deelnemers hebben de mogelijkheid om een mbo-certificaat te behalen. Alle deelnemers ontvangen na het voltooien van het jaarcontract in ieder geval een certificaat als erkenning van hun inzet, motivatie en verworven vaardigheden. Binnen dit traject worden jobcoaches ingezet om deelnemers te begeleiden bij het vinden van een balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld op het gebied van schuldsanering. Ook worden er taaltrainingen aangeboden voor mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen.

Het traject is gebaseerd op de Ik-ben-Harrie-methode. Harrie staat voor Hulpvaardig, Alert, Rustig, Realistisch, Instruerend en Eerlijk - de ideale collega die begeleiding biedt op de werkvloer.

Wat is het doel?

De deelnemers krijgen een opleiding, doen werkervaring op en zijn inzetbaar op bouwprojecten. Ze sluiten het traject af met een certificaat, wat hen meer mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt. Bij Wij Zijn Rotterdam bouwen we niet alleen aan fysieke constructies, maar ook aan kansen en een veelbelovende toekomst voor Rotterdammers in de bouwsector.

📸 door Michelle Urbiztondo

Aantal Rikx

814 Rikx
814
1324

minimaal nodig voor start

814

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker Stichting Wij Zijn Rotterdam? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Stimuleren motivatie


Stichting Wij Zijn Rotterdam - Bouwerswerkplaats

Stichting Wij Zijn Rotterdam

  • 01-09-2023
  • 12 maanden