EN

FutureWork: Het leerwerktraject naar monteur - kansen creëren en barrières wegnemen

FutureWork maakt onderdeel uit van de media pakketten campagne van Rikx. Meer lezen over deze campagne en wat dit voor jou kan betekenen? Lees hier meer!

FutureWork helpt nieuwkomers duurzaam aan het werk. Onze methode onderscheidt zich omdat deze zich richt op het wegnemen van taal- en cultuurbarrières, bij zowel de opdrachtgever als de werknemer. 

Vanuit de overtuiging dat elkaar begrijpen ten grondslag ligt aan succes, zetten wij hier ons voor in bij diverse plekken in het land, waaronder natuurlijk Rotterdam.

Zo hebben we al meer dan 200 nieuwkomers aan een baan geholpen. Onze aanpak is onder te verdelen in werving & selectie, begeleiding op de werkvloer en scholing.

  • Aantal deelnemers: 8
  • Deelnemers: werkzoekenden met een taal- en cultuurbarrière
  • Methode: opleiding; betaald werk
  • Sector: vakmanschap; techniek

📸 door: www.tietdelamier.nl

Projectomschrijving

FutureWork: Het leerwerktraject naar monteur - kansen creëren en barrières wegnemen

FutureWork lanceert een leerwerktraject van 12 maanden naar het beroep van monteur. We willen het tekort aan monteurs in Nederland aanpakken door nieuwkomers de kans te geven en hen te begeleiden op het gebied van taal en cultuur. 

Hoe doen we dat?

Samen met partners bieden we een BBL-opleiding tot installatiemonteur aan, inclusief een officieel diploma. Onze wervings- en selectieprocedure omvat de inzet van Cultuurspecialisten, die de achtergrond en competenties van de kandidaten begrijpen. We zorgen voor intensieve begeleiding, Nederlandse taaltraining en coördinatie tussen alle betrokken partijen. 

Met welk doel? 

Na afronding van het traject kunnen de kandidaten rechtstreeks bij de opdrachtgever aan de slag, waardoor nieuwkomers hun competenties ontwikkelen en werkgevers gemotiveerde werknemers binnenhalen.

Voorbeeld Uit De Praktijk

Hieronder lees je het verhaal van Aalia, deelnemer aan het project van FutureWork:

“Toen ik in Nederland kwam, was het heel moeilijk om werk te vinden omdat ik de taal niet sprak. Mijn man had via de samenwerking tussen FutureWork en de gemeente een baan gevonden, dus een van de eerste dingen die ik vroeg was of zij dit voor mij ook wilden regelen. Nu werk ik inmiddels al een jaar met heel veel plezier via FutureWork, en leer ik iedere dag weer nieuwe dingen."

Als Aliaa vertelt hoe zij verschilt van een jaar geleden, zegt ze dat ze eerder niet het gevoel had productief te zijn. “Natuurlijk, ik hielp mijn gezin, maar ik voelde me niet productief naar de buitenwereld. Ik ben gezond, dus ik wil mijn kansen waar ik maar kan benutten.” Dankbaarheid is dan ook het woord dat haar gevoel richting FutureWork het beste omschrijft.

Een Bijzonder Aanbod

Als je meer dan 116 Rikx investeert in FutureWork, ontvang je een bijzonder aanbod van impact maker FutureWork zelf: "Een cultuursessie op maat! Wij komen bij jou als bedrijf langs om te helpen met een behoefte op het gebied van cultuurverschillen. Dit kan een algemene sessie zijn over cultuurverschillen op de werkvloer en hoe hierop in te spelen, maar kan ook een scan zijn hoe jij als bedrijf beter voorbereid bent op diverse culturen op de werkvloer: hoe creëer je een veilige werkomgeving ongeacht waar je vandaan komt? Van tevoren bespreken we samen de precieze behoefte om zo de meest waardevolle sessie te creëren."

Nieuw bij Rikx: investeer in FutureWork en ontvang een media pakket!

  1. Klik op “Investeer Rikx” en vul een bedrag naar keuze in. 
  2. Afhankelijk van de hoogte van de investering, valt deze binnen een van de media pakketten.
  3. Vul de contactgegevens in en je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag, wij nemen daarna contact met je op.


Aantal Rikx

1116 Rikx
1116
1370

minimaal nodig voor start

1116

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker FutureWork? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl 

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Wegnemen belemmeringen


FutureWork | Afgerond

FutureWork

  • 01-01-2024
  • 12 maanden

1116 1370
Op dit moment is investeren niet mogelijk