EN

WijkEnergieWerkt: Leerprogramma Zon op het Dak voor duurzame werkgelegenheid

Wij zijn WijkEnergieWerkt, een sociale onderneming met Rotterdamse roots. We werken hard aan een duurzame toekomst in onze wijk. In woningen en andere gebouwen doen we verschillende energieklussen. Om de warmte binnen te houden, minder elektriciteit te verbruiken en voor duurzame energie. Voor dit laatste leiden we onder andere mensen op tot zonnepaneel monteur. 

  • Aantal deelnemers: 16
  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Methode: opleiding; diploma; certificaat
  • Sector: vakmanschap; bouw; energietransitie

Projectomschrijving

WijkEnergieWerkt: Leerprogramma Zon op het Dak voor duurzame werkgelegenheid

Het innovatieve leerprogramma "Zon op het Dak" is een samenwerking tussen Rotterdam Inclusief en de ervaren monteurs van Ledura. Door middel van een combinatie van theoretische modules, praktijkoefeningen en echte installaties, stelt dit programma deelnemers in staat om waardevolle vaardigheden en kennis op te doen in de groeiende sector van duurzame energie.

Hoe werkt het?

Met intensieve begeleiding en de mogelijkheid om voor opdrachtgevers te werken, beloont WijkEnergieWerkt de deelnemers voor hun inzet tijdens het leerprogramma, hetzij met salaris of met praktische beloningen zoals gereedschap en werkkleding na voltooiing.

Door actieve werving in buurthuizen, wijkcentra en andere sociale netwerken in de buurt van zonnedakprojecten, identificeert WijkEnergieWerkt potentiële deelnemers. Als SROI-partner en onderaannemer van installateurs werken ze nauw samen met Energie voor Rotterdam om collectieve zonnedaken te ontwikkelen in de stad.

Met welk doel?

Na afronding van het leerprogramma hebben de deelnemers de nodige vaardigheden en kennis om door te stromen naar banen in de energietransitie. WijkEnergieWerkt ondersteunt hen actief bij het vinden van werk, met behulp van hun uitgebreide netwerk van werkgevers.

Met al 4 succesvolle zonnedakinstallaties zijn alle betrokken partijen, vooral de enthousiaste deelnemers, overweldigd door het programma. De groeiende vraag naar zonnepanelen en vakbekwame monteurs in deze tijd van energiecrisis heeft de groei van WijkEnergieWerkt versneld. Met de Rikx-subsidie kan het programma worden uitgebreid om 16 nieuwe deelnemers deel te laten nemen, waarmee duurzame werkgelegenheid en levensverandering worden gestimuleerd.

📸 door Michelle Urbiztondo

Aantal Rikx

160 Rikx
160
1806

minimaal nodig voor start

1069

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker WijkEnergieWerkt? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Stimuleren motivatie

Inzetten sociaal netwerk


WijkEnergieWerkt

  • 01-09-2023
  • 4 maanden