EN

SOCOCO Connect

SOCOCO is een Rotterdams koffie ontwikkel-bedrijf, in hart en nieren. We maken elke dag opnieuw bewust de beste keuzes voor mens, natuur en milieu. Om te beginnen gaan wij rechtstreeks naar de koffieboer en betalen een eerlijke prijs voor de beste 100% Premium Single Origin Arabica. En binnen de keten inspireren, coachen en begeleiden we ongezien talent naar het realiseren van een zelfstandig inkomen, juist ook in Nederland. Dit doen we o.a. met ons Hospitality leerwerktraject.

Projectomschrijving

  • Aantal deelnemers: 50

  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: opleiding

  • Sector: onderwijs; zorg; retail


Een brug slaan van leerwerktraject naar betaalde baan… 

Met het SOCOCO Coffee: barista en hospitality traject helpen we ongezien talent om weer terug te komen in het werkritme. Dit loopt al in de praktijk in Rotterdam en Vlaardingen, we krijgen hier veel positieve feedback op. Zo worden kandidaten in 12 weken getraind, om in te stromen op de banenmarkt. Dit gebeurt door het werken achter de koffiebar, het volgen van trainingen, on-the-job coaching en het maken van opdrachten. Kandidaten kunnen mogelijk een mbo 1 praktijkverklaring behalen met dit traject. 

Met SOCOCO Connect willen we een brug slaan naar werkgevers in diverse sectoren, om zo uitstroom van kandidaten te vergemakkelijken. Gezien de huidige krappe arbeidsmarkt en de sectoren waarnaar kandidaten eerder zijn uitgestroomd (horeca, zorg, etc), liggen hier volop mogelijkheden! 

SOCOCO Connect is een digitale leeromgeving, waar werkgevers hun eigen inwerkprogramma’s aanbieden. Binnen deze omgeving zijn meerdere trajecten/workshops en trainingen weergegeven via “tegels” . Bij het klikken op een tegel komt men in het traject. Hierin staat de theorie beschreven en tevens opdrachten die de kandidaten moeten maken. Als de kandidaat alle opdrachten van de werkgever in combinatie met het SOCOCO traject heeft doorlopen, stroomt deze direct uit naar een vast dienstverband. 

Om de duurzame toetreding tot de arbeidsmarkt te borgen, nemen we het ontwikkelen van de specifieke vaardigheden en de coaching weg bij werkgevers en in eigen hand. Zo is er tijd en mogelijkheid tot intensieve en persoonlijke begeleiding. Een kandidaat is functie ready en stroomt zo direct uit , vol zelfvertrouwen uit naar de werkgever. 

Het gaat er om dat je mensen de tijd geeft om te leren, ontwikkelen en te verbinden binnen een veilige omgeving. Door binnen een veilige omgeving al specifiek naar een baan toe te werken bij de aangesloten werkgevers, stromen de kandidaten goed voorbereid uit met zelfvertrouwen en kennis. Hierdoor is er een lage kans op terugval naar de bijstand. Tevens helpt het digitaal werken ook bij een stukje digitale geletterdheid.

Door het bieden van een open digitale leeromgeving, waarbij kandidaten binnen diverse sectoren kunnen kandidaten zich goed oriënteren en ontdekken wat bij hen past. Iedereen heeft een functie of een talent waar plek voor is in de maatschappij. 

Tegelijkertijd willen we bedrijven en organisaties via Rikx de mogelijkheid bieden om in Rikx te investeren én kandidaten aan te nemen voor banen. Zo creëren we samen extra sterke maatschappelijke impact! 

Foto door Michelle Urbiztondo. 

Aantal Rikx

0 Rikx
0
1128

minimaal nodig voor start

1067

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Stimuleren motivatie

Inzetten sociaal netwerk


SOCOCO: The Social Coffee Collective

  • 01-06-2023
  • 8 maanden