EN

Scheepswerf

Puik Werkt leidt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt “on the job” op tot vakman in hout of metaal. Dat doen wij door allerlei werk aan te nemen in hout of metaal (denk aan scheepsrenovatie, woningrenovatie en meubels maken en renoveren). 

Onze zeer ervaren oudere ambachtslieden dragen in een meester-gezel-methode hun kennis over aan een nieuwe generatie timmerlieden en ijzerwerkers. Bij de jongeren is veelal sprake van multi problematiek, waarbij Puik hen structuur, begeleiding en een inkomen biedt.

Projectomschrijving

  • Aantal deelnemers: 6

  • Deelnemers: jongeren zonder startkwalificatie

  • Methode: opleiding

  • Sector: vakmanschap; bouw


Puik heeft inmiddels ervaring met het opknappen van scheepscasco's en wil verder opschalen. 

In de scheepsbouw komen timmerwerk en ijzerwerk op een intensieve, multi disciplinaire manier samen. Ieder project, ieder scheepje is maatwerk (in tegenstelling tot productiewerk), waardoor de ambachtsman-in-opleiding voortdurend wordt uitgedaagd zich verder te ontwikkelen. Daarmee levert Puik allround ambachtslieden op die breed inzetbaar zijn. Een gouden toekomst voor de jongeren gezien de enorme tekorten aan vaklui.

Met financiering via het Rikx-platform worden de arbeidsuren, inzet van materieel en materiaal betaald. Na voltooiing wordt een schip verkocht als basis voor het volgende opknap-project. Puik Werkt beoogt de scheepswerf uit te bouwen tot een vloot van 10 scheepscasco’s-in-opbouw, in verschillende stadia van voltooiing, waarmee het werk biedt voor zowel beginnende alsook voor gevorderde ambachtslieden-in-opleiding. 

Betaald werk en een vak leren (timmeren en ijzerwerk) versterkt de arbeidsmarktpositie en leidt tot zelfredzaamheid. 

Foto door Michelle Urbiztondo. 

Aantal Rikx

0 Rikx
0
1166

minimaal nodig voor start

1163

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Baangarantie


Puik Werkt

  • 01-06-2023
  • 6 maanden