EN

Puik Werkt: Vakmanschap en kansen voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Puik Werkt maakt onderdeel uit van de media pakketten campagne van Rikx. Meer lezen over deze campagne en wat dit voor jou kan betekenen? Lees hier meer!

Bij Puik Werkt geven we jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een "on the job" vakopleiding in hout- of metaalbewerking. We nemen verschillende soorten werk aan, variërend van scheepsrenovatie en woningrenovatie tot het maken en renoveren van meubels.

Onze ervaren ambachtslieden, met jarenlange expertise, dragen hun kennis over aan een nieuwe generatie timmerlieden en ijzerwerkers volgens het meester-gezel-principe. Veel van de jongeren die bij ons komen hebben te maken met complexe problematiek. Puik Werkt biedt hen structuur, begeleiding en een inkomen, waardoor ze de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en een stabiele toekomst op te bouwen.

  • Aantal deelnemers: 6

  • Deelnemers: jongeren zonder startkwalificatie

  • Methode: opleiding

  • Sector: vakmanschap; bouw

📸 door Michelle Urbiztondo


Projectomschrijving

Puik Werkt: Vakmanschap en kansen voor jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt

Puik Werkt heeft inmiddels ruime ervaring met het opknappen van scheepscasco's en heeft ambitieuze plannen om verder op te schalen. In de scheepsbouw komen timmerwerk en ijzerwerk op een intensieve en multidisciplinaire manier samen. Elk project, elk scheepje is maatwerk, wat betekent dat onze ambachtslieden-in-opleiding voortdurend worden uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen.

Hierdoor worden bij Puik allround ambachtslieden gevormd die breed inzetbaar zijn. Dit is van onschatbare waarde, gezien de grote tekorten aan vaklui in de branche. We streven naar een gouden toekomst voor jongeren, waarbij ze niet alleen betaald werk hebben, maar ook een vak leren (timmeren en ijzerwerk). Dit versterkt hun positie op de arbeidsmarkt en bevordert hun zelfredzaamheid.

Wat is het doel?

Via het Rikx-platform wordt financiering verkregen voor de benodigde arbeidsuren, materiaal en materieel. Na voltooiing wordt elk opgeknapte schip verkocht als basis voor het volgende renovatieproject. Puik Werkt heeft als doel om de scheepswerf uit te breiden met een vloot van 10 scheepscasco's-in-opbouw, elk in verschillende stadia van voltooiing. Hiermee kunnen we zowel beginnende als gevorderde ambachtslieden-in-opleiding werk bieden.

Bij Puik Werkt geloven we dat betaald werk en vakmanschap bijdragen aan een sterkere arbeidsmarktpositie en zelfredzaamheid. We zijn vastberaden om jonge mensen te helpen groeien, hen kansen te bieden en hen voor te bereiden op een veelbelovende toekomst in de scheepsbouw.

Voorbeeld Uit De Praktijk

Hieronder lees je het verhaal van ambachtslied-in-opleiding Diyengelo, deelnemer aan het project van Puik Werkt:

"Ik ben momenteel 7 maanden werkzaam bij Puik Werkt. Via de RRA ben ik terecht gekomen bij Puik en heb het hier naar mijn zin. Vroeger heb ik een technische opleiding gevolgd en ook bij een aannemer gewerkt. Hieruit bleek dat ik graag door wou groeien in bouw. Verbouwen en afmonteren vind ik het leukste. Ik ben leergierig en wil steeds meer verantwoordelijkheid om daaruit door te groeien als ZZP’er.

Mijn uitkering was stop gezet en wist even niet wat ik moest doen. Door de juiste hulp ben ik gaan zoeken naar werk. Het belangrijkste voor mij is iets doen wat ik leuk vind, en daarom zit ik hier voorlopig goed."


Op de foto hieronder is Diyengelo net begonnen met het maken van een ideeën bus voor een bijeenkomst. Hij heeft zelf de tekening gemaakt en alles op maat gezaagd. Nu is het monteren, verven en afwerken.

Nieuw bij Rikx: investeer in Puik Werkt en ontvang een media pakket!

  1. Klik op “Investeer Rikx” en vul een bedrag naar keuze in. 
  2. Afhankelijk van de hoogte van de investering, valt deze binnen een van de media pakketten
  3. Vul de contactgegevens in en je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag, wij nemen daarna contact met je op.

Aantal Rikx

25 Rikx
25
1166

minimaal nodig voor start

1163

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker Puik Werkt? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Baangarantie


Puik Werkt

  • 01-01-2024
  • 6 maanden