EN

Rikx Investeren

  • Aantal deelnemers: 8

  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: begeleiding

  • Sector: vakmanschap


NouJij! heeft in haar eerste half jaar laten zien dat haar concept werkt: de zo gehete multi-problem jongeren bieden wij een veilige plek en daarmee de kans zichzelf te bewijzen en inzien dat zij van grote waarde kunnen zijn voor zichzelf! Op deze manier kunnen de deelnemers zich persoonlijk ontwikkelen en gaan wij al doende opzoek naar waar de energie van de deelnemer zit. 

De focus op betaalde werkgelegenheid maakt NouJij! onderscheidend. Jongeren hoeven geen traject door van meerdere maanden voordat ze loon naar werken zien. Door onze moeder organisatie OOPZ en haar tentakels diepgeworteld in het sociale domein met betaalde werkgelegenheid maakt dat wij onze focus op externe werkgelegenheid hebben met iedere kandidaat. Deze werkgelegenheid is gestoeld op verantwoordelijkheid en een veilige omgeving. Om zo de beste versie van jezelf te kunnen zijn! 

Tevens is het echt werk, zijn het betaalde projecten, waar de jongeren het resultaat van zien en waar ze trots op kunnen zijn. Oopz! ziet mogelijkheden om NouJij! op te schalen en uit te breiden met de verschillende circulaire werkzaamheden die wij kunnen aanbieden. Werkzaamheden die uitgevoerd worden door mensen uit de maatschappij, en voor de maatschappij. 

Daarnaast ziet Oopz! de ruimte in de toekomst om naast het faciliteren van werk en coaching op werknemersvaardigheden in de werkplaats tevens een erkend leerbedrijf op te gaan zetten om zo jongeren een ambacht te leren en ze met een erkend certificaat de werkplaats te laten verlaten. 

In een 3e stap zijn wij zelfs de opties tot detachering van de jongeren aan het onderzoeken. Dit om de veiligheid die de jongeren ervaren hebben te kunnen borgen en zo de kans op een terugval te beperken. Door ons ruime aanbod aan werkzaamheden en de professionele coaching op de werkplaats levert NouJij! een mooi perspectief aan de jongeren en zijn deze breed inzetbaar. Een gouden toekomst voor de jongeren gezien de eerder ontbrekende perspectief ligt voor hen! 

NouJij! heeft als pilot de eerste succesvolle samenwerking opgezet met Wear, een partij waar wij ons graag aan hebben willen verbinden. Zo is de Fresh Step Factory onstaan. Maandelijks cleanen wij met de doelgroep 500 kilo aan schoenen welke vervolgens worden verkocht door Wear. Hoe duurzaam wil je het hebben? 

NouJij! heeft nu een tweede lijn aan productie in de startblokken staan. Wij gaan “oude” fietsen een nieuw leven geven! NouJij! beschikt over de combinatie van expertise en medewerkers om hier een succes van te maken. Voor de uitbreiding van NouJij! met een fiets werkplaats is geld benodigd om van een fietswrak een mooie nieuwe, bruikbare fiets te maken. Waarbij de droom is om oude gebruikte fietsen tevens te elektrificeren. 

Middels de kapitaal injectie worden de arbeidsuren, de inzet van materieel en materiaal betaald. Na voltooiing wordt die fiets verkocht als basis voor het volgende opknapproject. NouJij! beoogt de werkplaats uit te bouwen tot een plek waar jaarlijks 200 burgers een nieuwe perspectief geboden krijgen. Nou ben JIJ aan de beurt!


NouJij!

NouJij!

2 Rikx
2
1679

minimaal nodig voor start

1163
-
Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen 48 uur bericht. Nog vragen? Neem contact met ons op!=

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.