EN

NouJij!: Multi-probleem jongeren naar duurzaam perspectief door een fietswerkplaats

Bij NouJij! streven we ernaar om circulair werk te gebruiken als een middel om mensen richting en perspectief te bieden. We geloven dat er voor iedereen een plek is om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan de maatschappij. Samen met professionele begeleiding ontdekken we hoe en waar jouw talenten liggen. Soms begint het eenvoudigweg met het bieden van ruimte om weer in een ritme te komen.

Bij NouJij! creëren we een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn zonder oordeel. Vanuit die plek kun je van onschatbare waarde worden voor zowel jezelf als de maatschappij.

  • Aantal deelnemers: 8

  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Methode: begeleiding

  • Sector: vakmanschap

📸 door Michelle Urbiztondo

Projectomschrijving

NouJij!: Multi-probleem jongeren naar duurzaam perspectief door een fietswerkplaats

NouJij! is er voor multi-probleem jongeren, waar wij hen een veilige plek bieden om zichzelf te bewijzen en te ontdekken welke waarde zij kunnen toevoegen aan zichzelf en de maatschappij. Onze unieke focus ligt op het creëren van betaalde werkgelegenheid, waardoor jongeren direct de vruchten kunnen plukken van hun inzet en talenten. Met de steun van onze moederorganisatie OOPZ, die diepgeworteld is in het sociale domein, hebben wij ons kunnen richten op externe werkgelegenheid en samenwerkingen met diverse partners.

Wat NouJij! onderscheidt, is dat wij jongeren de kans bieden om in een professionele omgeving te werken en hun eigen energie en passie te ontdekken. Onze benadering is maatwerk en gericht op persoonlijke ontwikkeling. Daarbij faciliteren wij een veilige en verantwoordelijke omgeving waar jongeren het beste uit zichzelf kunnen halen.

Onze aanpak gaat verder dan alleen werkgelegenheid. We willen jongeren in staat stellen om trots te zijn op hun werk en het resultaat van hun inspanningen te zien. Zo hebben wij als succesvolle pilot de Fresh Step Factory opgezet in samenwerking met Wear, waar jongeren betrokken zijn bij het reinigen van schoenen die vervolgens worden verkocht. Dit is een duurzaam project waarbij jongeren direct betrokken zijn bij het circulaire proces.

Wat is het plan? 

Onze plannen reiken verder. We zijn van plan om een fietswerkplaats op te zetten, waarbij we oude fietsen een nieuw leven willen geven. Hierbij willen we niet alleen renovaties uitvoeren, maar ook de ambitie hebben om fietsen elektrisch te maken. Deze uitbreiding vereist investeringen in arbeidsuren, materieel en materialen, maar het biedt ook nieuwe kansen en perspectieven voor jongeren.

Met onze brede expertise en professionele coaching in de werkplaats kunnen wij jongeren een gouden toekomst bieden. We streven naar een jaarlijkse impact waarbij 200 burgers een nieuw perspectief krijgen. NouJij! is vastbesloten om jongeren te ondersteunen, hun talenten te laten bloeien en hen in staat te stellen om waardevolle bijdragen te leveren aan de maatschappij.

Voorbeeld Uit De Praktijk

Hieronder lees je het verhaal van Justin, deelnemer aan het sneaker project van NouJij!: 

‘Ken je die speelgoedaapjes, die continu twee bekkens tegen elkaar aan slaan? Nou, als je mijn hoofd zou opensnijden, dan zou je denk ik zo’n aapje tegenkomen.’ Dat Justin een geintje kan maken van zijn aandoening ADHD is een goed teken. Het betekent dat hij goed in zijn vel zit. Dat hij weet wat hij mankeert, ermee kan omgaan. Dat is niet altijd zo geweest. Naar school gaan lukte niet meer, werken ook niet. Hij kwam in de bijstand terecht, werkte met een jongerencoach aan zichzelf, sprak met artsen en een psycholoog en startte een re-
integratietraject. 'Ik heb een traject gevolgd bij de Excelsior Foundation. Dat ging goed. Daarna meldde ik me via de gemeente Rotterdam aan voor een garantiebaan. Die vonden ze hier, bij NouJij! Mijn enige werkervaring was vakkenvullen in de supermarkt. Ik wilde weer ritme in mijn leven, perspectief. Dat heb ik hier gevonden. Dit is
momenteel gewoon de perfecte spot voor mij. Bij NouJij! heb ik een gevoel dat ik nooit eerder heb gehad: ik wíl hier zijn. Van elke dag wil ik een mooie dag maken. Zo heb ik me lang niet gevoeld.’

Nieuw bij Rikx: investeer in NouJij! en ontvang een media pakket!

  1. Klik op “Investeer Rikx” en vul een bedrag naar keuze in. 
  2. Afhankelijk van de hoogte van de investering, valt deze binnen een van de media pakketten
  3. Vul de contactgegevens in en je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag, wij nemen daarna contact met je op.

Aantal Rikx

178 Rikx
178
1679

minimaal nodig voor start

1163

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker NouJij!? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Wegnemen belemmeringen

Inzetten sociaal netwerk


NouJij!

  • 01-09-2023
  • 9 maanden