EN

MBO Carrière Coach: Het stimuleren van MBO studenten voor een succesvolle overgang naar werk

News flash: 💥 JINC Rotterdam Rijnmond bereikt als eerste impact maker van Rikx ronde 3 de drempelwaarde en kan van start!

🤝 Stichting Rikx wilt het team van JINC graag feliciteren en dank betuigen aan alle impact investeerders die dit project financieel hebben ondersteund. Door hun investeringen kan er een positieve en gegarandeerde impact gemaakt worden in Rotterdam! Meer lezen? Lees ons nieuwsbericht hier

Het blijft mogelijk om te investeren in het project van JINC. Ook al is de drempelwaarde (de kostprijs) van het project behaald, hier stopt de verkoop van Rikx echter niet. De overige Rikx die worden verkocht betreft de overwaarde, het positieve verschil tussen de kosten en de uiteindelijke geschatte maatschappelijke waarde van het project. De impact maker mag deze overwaarde behouden en zij hebben de volledige vrijheid om te bepalen hoe zij deze overwaarde willen besteden binnen hun organisatie. 

Dit kan betekenen dat ze het geld investeren in de groei van hun huidige project, verdere ontwikkeling van hun organisatie, of zelfs het opzetten van nieuwe initiatieven. Deze flexibiliteit biedt impact makers de mogelijkheid om op een duurzame en innovatieve manier te opereren en maatschappelijke impact te blijven genereren.


JINC is een vereniging van bedrijven die zich inzetten om jongeren (die opgroeien in wijken met sociaal-economische achterstand) een goede start op de arbeidsmarkt te geven. In vergelijking met andere wijken in Rotterdam Rijnmond is de werkloosheid in deze wijken 2 tot 3 keer zo hoog. 

Samen met bedrijven organiseren wij korte, impactvolle projecten op het gebied van loopbaanoriëntatie en vaardigheden voor werk – op locatie in bedrijven en door mensen uit het bedrijfsleven op school (in het curriculum). Wij besteden extra aandacht aan kansrijke sectoren, zoals de Techniek/Haven, Bouw, Zorg en Food en dragen bij aan het Carrière Start Garantie programma van het NPRZ.

  • Aantal deelnemers: 45

  • Deelnemers: jongeren zonder startkwalificatie

  • Methode: begeleiding

  • Sector: onderwijs

Projectomschrijving

MBO Carrière Coach: Het stimuleren van MBO studenten voor een succesvolle overgang naar werk

Het project MBO Carrière Coach is door JINC opgezet om MBO studenten te ondersteunen bij het halen van hun opleiding en bij de overgang van onderwijs naar werk. We willen studenten qua verwachtingen, houding en gedrag beter voorbereiden en motiveren voor hun toekomstige werk: Hoe gaat het er aan toe in de drukke werkpraktijk? Welke keuzes kunnen ze maken? Wat wordt er straks van hen verwacht? Welk gedrag hoort bij werk en welk gedrag niet? Wat moeten ze doen als ze in lastige situaties terechtkomen? 

Hoe werkt het en wat is het doel?

Het programma is een combinatie van training rond werknemersvaardigheden door een expert trainer en coaching door werknemers uit het werkveld. Het programma is gecentreerd rond thema’s die belangrijk zijn voor de praktijk van werk zoals ‘Kennismaken / Jezelf laten zien’, ‘Wat kom je tegen tijdens je stage’, ‘Kiezen’, en ‘Toekomst’. 

Werkveld coaches worden van tevoren gebrieft en getraind. Ze leren van elkaar middels een gefaciliteerde intervisie aan het eind van elke sessie. Het programma heeft inmiddels 3 keer plaatsgevonden op het MBO (~130 leerlingen) en we willen het graag uitbreiden samen met werkgevers. Zo kunnen studenten beter voorbereid worden op de arbeidsmarkt en werkgevers de werknemers van de toekomst ontmoeten. 

📸 door Michelle Urbiztondo

Aantal Rikx

456 Rikx
456
703

minimaal nodig voor start

456

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker JINC Rotterdam Rijnmond? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Website

Skills ontwikkelen

Stimuleren motivatie

Inzetten sociaal netwerk


JINC Rotterdam Rijnmond

  • 01-09-2023
  • 5 maanden