EN

Rikx Investeren

Rugdekking: Voetbal, werk en nieuw perspectief

Rugdekking is een leerwerktraject dat jongeren zonder werk of opleiding de kans biedt op een nieuw perspectief, gebruikmakend van de aantrekkingskracht van voetbalclubs. We helpen hen los te komen van negatieve invloeden op straat en vergroten hun kansen op werk of een opleiding.

Hoe doen we dat?

Gedurende 12 intensieve weken bieden we deelnemers in groepsverband (10-15 personen) een traject aan op de locatie van een voetbalclub. Ze worden opgeleid tot steward, facility- of horecamedewerker, inclusief erkende certificaten zoals BHV en Verkeersregelaar. Daarnaast volgen ze workshops en werken ze aan verschillende competenties. Tijdens (thuis)wedstrijden van de club lopen de deelnemers stage als steward of verkeersregelaar.

Wat is het doel?

Rugdekking is een bewezen formule. Na succesvolle pilots in 2014 en 2015 bij Sparta Rotterdam in samenwerking met de Betrokken Spartaan, hebben we grote stappen gezet. Momenteel hebben meer dan 250 jongeren het (beveiligings-)traject doorlopen bij ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam, FC Dordrecht, NAC Breda en Sparta Rotterdam.

75% van hen is met diverse certificaten, waaronder BHV, doorgestroomd naar banen in de beveiliging of heeft een gerichte vervolgopleiding gevolgd. Velen zijn nog steeds actief als officieel UEFA Steward of verkeersregelaar. Ongeveer 75% van de deelnemers vindt werk of gaat weer naar school voor verdere opleiding. Ze zijn zelfredzamer geworden, hebben meer structuur, zelfvertrouwen en werkervaring. Hierdoor kunnen ze een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

📸 door Michelle Urbiztondo

Stichting Schouders Eronder

Stichting Schouders Eronder

36 Rikx
36
1319

minimaal nodig voor start

924
-
Na het verzenden van het formulier ontvang je binnen 48 uur bericht. Nog vragen? Neem contact met ons op!=

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.