EN

Pakkethelden: Jouw weg naar werk!

Het project van Pakkethelden maakt onderdeel uit van de media pakketten campagne van Rikx. Meer lezen over deze campagne en wat dit voor jou kan betekenen? Lees hier meer!

Als stichting geloven we dat iedereen, ongeacht hun achtergrond, capaciteiten en omstandigheden, de mogelijkheid heeft om te groeien en een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Voor sommigen betekent groeien naar betaald werk, het vinden van een baan waarin ze kunnen gedijen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. Voor anderen betekent groeien het vinden van een zinvolle dagbesteding, een activiteit waar ze zich gewaardeerd voelen en waar ze hun passies kunnen uiten.

We zijn toegewijd aan het vinden van werk dat bij iemand past, waar ze zich comfortabel bij voelen en waarin ze kunnen excelleren. We erkennen dat iedereen unieke talenten en vaardigheden heeft, en we zijn erop gericht om deze te ontdekken en te benutten.

  • Aantal deelnemers: 7
  • Deelnemers: inwoners uit Rotterdam met een afstand tot de arbeidsmarkt
  • Methode: betaald werk; opleiding; certificaten
  • Sector: logistiek; vakmanschap

📸 door Michelle Urbiztondo

Projectomschrijving

Pakkethelden: Jouw weg naar werk!

Bij Pakkethelden is er ruimte voor iedereen. Als jij een stap wilt zetten richting werk, gaan we samen met jou kijken hoe je zo snel mogelijk jouw droombaan kunt bereiken.

We zijn toegewijd aan het vinden van duurzame werkplekken voor iedereen die bij ons binnenkomt. Of het nu gaat om het realiseren van een droombaan of een stap in de goede richting, we zoeken naar mogelijkheden binnen onze gelieerde bedrijven. Onze focus ligt op de logistieke sector (fietskoerier, heftruckchauffeur, fietsmonteur) en de productiesector (naaien, drukwerk). Ons ultieme doel is om zoveel mogelijk mensen te helpen naar betaald werk. Als daarvoor een opleiding met certificaat nodig is, ondersteunen we je bij het behalen daarvan.

Hoe doen we dat?

Met onze 20 deelnemers werken we aan het ontwikkelen van sociale en werknemersvaardigheden. Maar we vinden het ook belangrijk om zelfwaardering op te bouwen. We creëren een veilige omgeving waarin falen mag en waarin iemand altijd welkom is om terug te komen, zelfs als iets niet meteen lukt. Zo bouwen we een stevig vangnet.

Voorbeeld Uit De Praktijk

Hieronder lees je het verhaal van Mike, deelnemer aan het Textielmakers Groeifabriek project van Pakkethelden:

"Mike is 2 jaar geleden bij ons binnen gekomen als onderdeel van een reintegratie-traject. Net zoals heel veel mensen uit onze doelgroep is zijn jeugd een optelsom van schrijnende verhalen. Al vrij snel vonden we samen uit dat stress niet echt paste. Autisme helpt niet in een drukke omgeving en een lage belastbaarheid beperken de mogelijkheden. Bij ons is echter ook een naaiatelier. Dat viel niet lekker. "Naaien is toch niets voor mannen". Na een korte rondleiding in de wereld en onder couturiers, konden we dat vooroordeel wegnemen en even proberen. Dat maakte een vlammetje wakker wat al snel een vuur werd. Hij maakte een eigen tas en ging zelf op cursus. Toen haalde zijn verleden hem in en moest hij eerst 1,5 jaar daar aan werken. We hielden contact wat zeer werd gewaardeerd. Binnenkort komt hij bij ons in dienst voor achter de naaimachine".  

Een Bijzonder Aanbod

Als je meer dan 116 Rikx investeert in Pakkethelden, ontvang je een bijzonder aanbod van impact maker Pakkethelden zelf: Wij maken van jullie rest-textiel tassen!

Nieuw bij Rikx: investeer in Pakkethelden en ontvang een media pakket!

  1. Klik op “Investeer Rikx” en vul een bedrag naar keuze in. 
  2. Afhankelijk van de hoogte van de investering, valt deze binnen een van de media pakketten.
  3. Vul de contactgegevens in en je ontvangt direct een bevestiging van je aanvraag, wij nemen daarna contact met je op.

Aantal Rikx

25 Rikx
25
1247

minimaal nodig voor start

977

Contact

Meer weten of in contact komen met impact maker Pakkethelden? Neem dan contact met ons op via info@rikxplatform.nl

Baangarantie

Hulp bij vinden van werk

Skills ontwikkelen

Stimuleren motivatie


Pakkethelden

  • 01-01-2024
  • 8 maanden