EN

30 mensen werk als pakketbezorger, textielmaker of barista

De Stichting Textielmakers Groeifabriek is de basis van waaruit de begeleiding plaatsvindt. In 3 verwante ondernemingen worden de deelnemers opgenomen als lid van het team.
- Pakkethelden verstuurt en bezorgt pakketten en post in Rotterdam. Dat doen we met elektrische bakfietsen en een team dat bestaat uit mensen met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt.
- Textielmakers is een naaiatelier. We naaien, borduren en bedrukken textiel; van biologisch katoen tot kunststofdoek, alles kan.
- Daarnaast leveren we via onze keuken ook gezonde snacks en desserts. Met een tuktuk leiden we mensen op tot barista en staan we op markten, congressen, feesten en open-dagen.

Projectomschrijving

Wij begeleiden 30 deelnemers naar duurzaam werk. Wij zoeken samen met de deelnemers naar een plek die hen past. Daarom bieden we ook 3 soorten activiteiten aan. Want een plek die je past, houd je langer vol. En ‘duurzaam aan het werk’, dat is waar wij in geloven. De omgeving waarin iemand werkt is bepalend voor de arbeidsvreugde en dus voor de productiviteit. Wisselingen daarin werken nadelig. Daarom werken we ook samen met verschillende scholen. Daardoor kunnen we vaardigheden certificeren en kan men bij ons terugkomen. De school verzorgd de certificering; wij het in-trainen. Daarbij is gezocht naar werk dat je zonder opleiding kunt starten en gericht is op vaardigheden. Willen leren geeft dan de doorslag. We trainen deelnemers zodat ze de basis kennen en on-the-job leren we ze de rest. Daarin zijn er veel groeimogelijkheden.
In alles werken we met echte omzet van echte klanten. We geloven dat je pas echt een stap maakt naar de arbeidsmarkt als je leert dat er een klant is. Niet zomaar projectjes voor jezelf, maar een product of dienst waar iemand op zit te wachten.

Aantal Rikx

33 Rikx
0
1550

minimaal nodig voor start

1540

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Retail

Hulp bij vinden van werk

Stimuleren motivatie


Textielmakers Groeifabriek

Stichting Textielmakers Groeifabriek

  • 01-10-2021
  • 1 jaar