EN

Rijless is more: 2 mensen aan de slag als rij-instructeur en 10 mensen rijles

Hotspot Hutspot maakt vele kilometers per jaar. Naast ons restaurant in Schiedam runnen wij in Rotterdam onze crisiscatering. Wij halen voedselreststromen op en maken er samen met onze vrijwilligers in de keuken dagverse maaltijden en voedselpakketten van. Die bezorgen we 5 keer per week bij mensen die daar zelf niet in kunnen voorzien. We bezorgen maaltijden in heel Rotterdam en Schiedam, ruim 1000 eenheden per week.

Projectomschrijving

Geïnspireerd door de Sustainable Development Goals willen we nu meer impact maken met diezelfde kilometers: Onze vrijwilligers in de keuken zitten in een kwetsbare positie, vaak in een uitkering, en hebben onvoldoende middelen om een rijbewijs te halen. Zo komen zij niet aan het werk in kansrijke sectoren als logistiek en techniek, terwijl daar juist een groot tekort aan mensen is.

Rijless is more wil dat veranderen: We bouwen 2 van onze auto’s om tot lesauto en investeren bij 2 deelnemers in een opleiding tot rij-instructeur. Zij gaan als zzp’er bij Hotspot Hutspot aan de slag om 10 andere deelnemers rijles te geven tijdens het bezorgen van maaltijden. Naast hulp aan de instructeurs bij het opzetten van hun eigen bedrijf als zzp’er, begeleidt Hotspot Hutspot de deelnemers bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en zelfredzaamheid en het vinden van een geschikte baan na het behalen van het roze papiertje. Zo halen we meer uit een kilometer: Rijless is more!

Verder lezen over onze organisatie? Bekijk ons jaarverslag.

Aantal Rikx

542 Rikx
542
1653

minimaal nodig voor start

1018

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Ondernemerschap

Vakmanschap

Skills ontwikkelen

Wegnemen belemmeringen


Hotspot Hutspot | Afgerond

Hotspot Hutspot

  • 01-10-2021
  • 1 jaar

542 1653
Op dit moment is investeren niet mogelijk