EN

De weg vrij naar werk voor 10 vrouwelijke nieuwkomers

She Matters is een sociale onderneming die als missie heeft bedrijven te versterken met divers talent en hoogopgeleide vrouwelijke nieuwkomers aan een baan te helpen. De weg naar werkgelegenheid begint met ons Lotus Flower Programma, een intensief programma in samenwerking met multinationale bedrijven zoals Nike, dat onze deelnemers een optimale voorbereiding op de arbeidsmarkt biedt met toekomstbestendige digitale vaardigheden en vrouwelijk mentorschap.

Projectomschrijving

Veel werkloze vrouwelijke nieuwkomers hebben ten minste een HBO/WO-diploma, maar zijn niet in staat werk te vinden dat aansluit bij hun opleiding of werkervaring. Met uw bijdrage steunt u 1 programmacyclus van het Lotus Flower Programma, waarmee we 10 vrouwelijke nieuwkomers in 9 weken optimaal op de arbeidsmarkt voorbereiden. Ze leren toekomstbestendige digitale vaardigheden (bijv. data science, Python), werken aan hun fysieke en mentale conditie en krijgen een vrouwelijke mentor. De deelnemers worden tijdens het programma begeleid door de workshopbegeleiders en vrouwelijke mentoren van onze zakelijke partners, en onze projectmanager en projectassistent komen wekelijks met hen samen om ze volledig te ondersteunen. Nadat de vrouwen het programma succesvol hebben doorlopen, neemt She Matters BV het over, een social venture die zich uitsluitend richt op de afgestudeerden van het Lotus Flower Programma en hen aan een baan helpt die volledig is afgestemd op hun profiel.

She Matters is een duurzame, lokaal aangestuurde oplossing in Rotterdam die de economische kansen voor hoogopgeleide vrouwelijke nieuwkomers vergroot, hun gemeenschappelijke veerkracht versterkt en hen toekomstbestendige vaardigheden en uiteindelijk werkgelegenheid biedt. Op deze manier verrijken we onze samenleving en komt er een groot potentieel voor onze economie vrij.

Aantal Rikx

63 Rikx
0
1129

minimaal nodig voor start

1096

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Vakmanschap

Baangarantie

Skills ontwikkelen


Lotus Flower Programma

She Matters

  • 01-10-2021
  • 9 weken