EN

8 Rotterdammers naar een betaalde baan bij The Swapshop

The Swapshop is een impactgedreven stichting met een circulair businessmodel. Duurzame en sociale impact staan bij ons centraal. Onze missie is om de levensduur van kleding te verlengen en van swappen (ruilen) de norm te maken. In onze winkels kunnen klanten kleding en andere fashion items inleveren die zij niet meer dragen. Per ingeleverd item ontvangen zij Swaps. Met deze Swaps en een bedrag aan servicekosten kunnen klanten andere ingeleverde items ‘swappen’.

Projectomschrijving

Met The Swapshop Academy coachen en begeleiden wij 2 van onze voormalig social trainees naar zelfstandig ondernemer als franchisenemer van The Swapshop. Daarnaast dragen wij bij aan de persoonlijke ontwikkeling van Rotterdammers en laten wij hen doorstromen naar een betaalde passende baan. Wij zetten hierbij voornamelijk in op het vergroten van hun self efficacy; het gevoel dat ze impact kunnen maken op hun eigen leven. Dit heeft veel positieve effecten op de rest van hun leven.

Projectomschrijving:

Het project bestaat uit een traject van 12 maanden voor 2 voormalig social trainees en 2 trajecten van 6 maanden voor Rotterdammers met een bijstandsuitkering.

Onze 2 voormalig social trainees (nu medewerkers) bieden wij een jaar lang een intensief coachingsprogramma aan. Gedurende dit jaar gaan zij onder begeleiding aan de slag als pilot-franchisenemer. Hierbij werken zij één keer per week met een persoonlijke coach aan hun persoonlijke ontwikkeldoelen. Op deze manier kunnen zij zich nog verder ontwikkelen binnen de veilige omgeving van The Swapshop. Het geeft hen financiële zelfstandigheid, een gevoel van empowerment, meer persoonlijke effectiviteit, draagt bij aan hun algeheel welzijn en geluk en hun mentale gezondheid.

Daarnaast bieden wij 8 Rotterdammers met een bijstandsuitkering 6 maanden werk en trainingen aan. Zij werken 16-20 uur per week in de pilot-franchisewinkels met behoud van hun bijstandsuitkering tegen een vergoeding van €150,- per maand. Het zijn mensen die graag willen (her)intreden op de arbeidsmarkt, maar drempels of moeilijkheden ervaren. Denk aan jongeren die werkloos zijn geraakt vanwege de coronacrisis of die na het afronden van hun opleiding geen passende baan kunnen vinden. Deze doelgroep heeft vaak onvoldoende vaardigheden en werkervaring of weinig effectief zoekgedrag.. Denk ook aan millennials die herstellende zijn van een burn-out of nieuwkomers op de Nederlandse arbeidsmarkt. In samenwerking met ervaren partners bieden wij een aantal 6-weekse trainingen aan, waaronder: ‘Hospitality, hoe vind en behoud je jouw klanten’ en ‘Visual merchandising, de inrichting van een winkel’. Na deze 6 maanden begeleiden wij hen naar een betaalde passende baan.

Aantal Rikx

14 Rikx
0
1064

minimaal nodig voor start

696

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Ondernemerschap

Retail

Hulp bij vinden van werk


The Swapshop

  • 01-10-2021
  • 6 & 12 maanden