EN

🎉 Goed nieuws! Ook de Beroepentuin en de Bouwerswerkplaats bereiken het minimale benodigde bedrag in Rikx en de projecten kunnen dus gaan beginnen!

🤝 Stichting Rikx wilt het team van De Beroepentuin en het team van  Bouwerswerkplaats Wij Zijn Rotterdam graag feliciteren en dank betuigen aan alle impact investeerders die de projecten financieel hebben ondersteund. Door hun investeringen kan er een positieve en gegarandeerde impact gemaakt worden in Rotterdam!

🌏 De Beroepentuin zet zich door middel van dit project in om 10 kandidaten met een aanzienlijke afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle opleiding te bieden op MBO 1 niveau, met als doel hun kansen op betaald werk of vervolgstudie op MBO niveau 2 te vergroten. De kandidaten zijn diverse groepen met multi problematiek, waaronder ex-gedetineerden, statushouders en langdurige bijstandsontvangers. Na het succesvol doorlopen van het programma zijn de kandidaten klaar om de volgende stap te zetten naar een veelbelovende carrière in de energietransitie en de bijbehorende beroepen.

💌 Reactie Henk van der Beek, algemeen directeur De Beroepentuin: “Wij zijn superblij dat het De Beroepentuin voor het 2e jaar op rij gelukt is om haar RIKX nagenoeg volledig aan de man te brengen. Hiermee bereiken we dat tenminste 10 kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan worden geholpen of een MBO opleiding starten. Wij beginnen maar meteen na de herfstvakantie en verwachten aan het begin van het 2e kwartaal ons doel al te hebben bereikt. Net als afgelopen jaar zal het zeker niet bij die 10 blijven, dat beloven we jullie.”

👷‍♂️ Binnen de Bouwerswerkplaats van Stichting Wij Zijn Rotterdam worden opleidingsmogelijkheden in de bouwsector geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier krijgen zij de kans om een vakopleiding te volgen en hun vaardigheden te ontwikkelen. De Bouwerswerkplaats streeft ernaar om de kansen op duurzame werkgelegenheid van deelnemers te vergroten en hun betrokkenheid bij de samenleving te versterken. De 24 deelnemers krijgen een opleiding, doen werkervaring op en zijn inzetbaar op bouwprojecten. Zij sluiten het traject af met een certificaat, wat hen meer mogelijkheden biedt op de arbeidsmarkt.

📢 Reactie Lisette Magis, initiatiefnemer en directeur/bestuurder van Stichting Wij Zijn Rotterdam: “We zijn blij met de Rikx bijdrage omdat we nu door kunnen gaan met het energetisch en sociaal verduurzamen van maatschappelijk vastgoed in Regio Rijnmond. De Bouwerswerkplaats voert renovaties en isolatie uit en we doen dat met mensen uit Rotterdam die een extra handreiking nodig hebben om een betaalde baan in de bouw te vinden. Wij werken met Rotterdamse ongekende talenten en voor Rotterdamse maatschappelijke partijen.”

🚨 Of je nou je social return opgave wilt invullen, je MVO-ambitie wilt uitdragen of dat je jouw maatschappelijke bijdrage aan de stad wilt leveren: op de website van Rikx staan nog veel meer mooie projecten van impact makers die staan te popelen om te starten. Bekijk hier de projecten: https://lnkd.in/euAqyPNu

#impact #beroepentuin #bouwerswerkplaats #rikx

📸 door Michelle Urbiztondo, in beeld een deelnemer van De Beroepentuin