EN

Groot nieuws! Rotterdam wint Global Mayor Challenge met Rikx!

Een trots moment ... Bloomberg Philanthropies heeft de stad Rotterdam uitgeroepen tot winnaar van de Global Mayors Challenge met Rikx! We ontvangen 1 miljoen dollar en technische ondersteuning om Rikx op te schalen in Nederland en daarbuiten, naar wereldsteden als Dublin, San Francisco en Barcelona.

Rikx is in 2018 'geboren' bij het Rotterdamse consultancybureau Rebel. Rebel consultant Wouter Vos zocht destijds naar een oplossing voor de afhankelijkheid van sociale initiatieven van publieke financiering - initiatieven die zich inzetten om zaken als ongelijkheid en werkloosheid in de stad Rotterdam tegen te gaan. Michiel van Keulen sloot zich als Rikx-partner aan, samen met de gemeente Rotterdam en Voor Goed Impact Agency ontwikkelden ze een financieringssysteem voor social impact - en voilà: Rikx! Een marktplaats die sociale ondernemers die mensen weer aan het werk helpen of onderwijs laten volgen, verbindt met bedrijven die willen investeren in sociale impact.

Fast-forward drie jaar later: het harde werk wordt beloond door Bloomberg Philanthropies, die het een van de meest innovatieve oplossingen noemt de desastreuze effecten van de pandemie tegengaan.

Rikx gaat de hele wereld over!

Lees het persbericht.