NL

Van Droom Naar Doel Is Doen

Quardin is een platform dat zich richt op talentontwikkeling van jongeren. Wij organiseren en geven verschillende masterclasses, waarbij we werken vanuit de intrinsieke motivatie van de deelnemer en ons richten op loopbaanontwikkeling. 

We geloven in ondernemerschap, duurzaamheid en het creëren van eigenaarschap. We zorgen voor activering in de gemeente en bouwen met lokale cultuurinstellingen aan jongerencommunities. We zetten ons in voor jongeren met interesses in entertainment. We zijn er voor uitvoerende creatievelingen, zoals rappers, schrijvers, dj’s, fotografen en beeldend kunstenaars. Maar ook voor ‘faciliterende creatievelin-gen’, zoals artiestenmanagers, producenten, coaches en workshopdocenten.

Project description

  • Aantal deelnemers: 60

  • Deelnemers: jongeren

  • Methode: opleiding

  • Sector: culturele sector; entertainment industrie


Drie opeenvolgende 8 weekse masterclass/Urban culture programma in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam, waarin we in Q1 2023 via onze unieke aanpak, de Quardin formule, een platform bieden aan jongeren om met elkaar aan ieders talent te werken. 

Tijdens de Masterclass gaan jongeren samen met een ‘rolmodel’ (workshop-docent) actief aan de slag om hun droom te bereiken door enkele praktische stappen. Hoe zet je je netwerk in, welke mensen kunnen jou helpen bij talent, hoe maak je een goede planning en zorg je dat je inkomsten kan genereren met je talent? Dit zijn enkele facetten die aan bod komen tijdens de masterclass. Op deze manier leren deze jongeren belemmeringen weg te nemen en skills te ontwikkelen (later in aanvraag verder onderbouwd) die hen helpen door te stromen naar hun eigen plafond van talentontwikkeling, eigen onderneming of droombaan. 

De Masterclass wordt afgesloten met een certificaat-uitreiking waarin de jongeren aan betrokken partijen, vrienden en familie middels hun eigen talent laten zien of ten gehore brengen wat ze hebben geleerd en hoe ze de 8-weekse reis hebben ervaren. 

Het talent van de jongeren is de ingang, en blijft constant het vehikel waarmee we met jongeren in contact zijn. Dat er daarnaast aan zoveel andere, sociale, maatschappelijke en organisatorische skills wordt gewerkt is fantastisch, maar is in de communicatie naar jongeren toe niet de hoofdzaak. Daarin onderscheidt Quardin zich van jongerenwerk: het creatieve talent is de aanleiding en voor jongeren de reden om mee te doen. 

Voor hen draait alles om het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ook voor jongeren die wel een wens hebben om te creëren of te leren, maar nog niet weten in welke richting precies, werkt onze peer-to-peer aanpak. Dit zorgt ervoor dat de beschreven activiteiten in de Masterclass ook daadwerkelijk voor positieve gedragsverandering en ontwikkeling zorgen. Daarnaast is de ‘Quardin formule’ van essentieel belang in het bereiken van daadwerkelijke verandering bij de jongeren. 

Ten eerste is het contact tijdens de 8-weekse reeks zeer persoonlijk, direct en laagdrempelig. De rolmodellen (workshopdocenten) zijn dag en nacht bereikbaar, houden constant contact en motiveren de jongeren. Dit allemaal zo laagdrempelig mogelijk, door alle drempels heen. Dit maakt echt het verschil. Ten tweede zijn de docenten echte rolmodellen: herkenbaar en spreken de taal van de jongeren. Zij spreken echt voor de jongeren en jongeren als partner, niet als afnemer/gebruiker Ten slotte wordt er echt een podium geboden aan de jongeren. Ze worden gezien, we geven ze (letterlijk) een podium en vieren alle momenten samen. We geven de jongeren exposure en gebruiken hiervoor middelen vanuit de entertainment sector. Denk aan: studiotijd, videoclips, deals, persfoto’s & shows. 

Bovenstaande aanpak in combinatie met de ontwikkelde competenties en opgedane ervaring/contacten zorgt voor de verandering. Competenties waaraan gewerkt wordt zijn met name: persoonlijke ontwikkeling, taalvaardigheid, netwerken, presentatievermogen, durf, zelfvertrouwen, zelfstandigheid, creativiteit, feedback geven en ontvangen, proactief, kritisch denken, ondernemerschap en intrinsieke motivatie. 

Number of Rikx

18 Rikx
18
713

minimaal nodig voor start

570

Contact

Mail ons op: info@rikxplatform.nl

Website

Assistance finding a job

Develop skills

Stimulate motivation

Engage social network


Quardin

  • 01-06-2023
  • 7 maanden

18 713
Investing is not possible at the moment